П`ятниця, 19.04.2024, 14:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 7
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзья сайта
Головна » 2013 » Вересень » 10 » Подання звітності в електронному вигляді
22:46
Подання звітності в електронному вигляді
Обов’язковість подання податкової звітності до органу державної податкової служби виключно в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, запроваджено тільки для платників податків, що належать до великих та середніх підприємств (п. 49.4 ст. 49 Податкового Кодексу України) Усі інші платники можуть надсилати звітність в електронній формі за власним бажанням.
      Подання податкової звітності в електронному вигляді до територіальних органів Міністерства доходів і зборів України не є обов’язковим для платників податків, що належать до малих підприємств.
      Згідно з ч. третьою ст. 55 Господарського кодексу України суб’єкти господарювання залежно від кількості працюючих та доходів від будь-якої діяльності за рік можуть належати до суб’єктів малого, середнього або великого підприємництва.
      До суб’єктів малого підприємництва відносяться юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.
      Також зазначаємо, що відповідно до п. 49.3 ст. 49 Кодексу податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Кодексом, в один із таких способів:
      а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою; 
      б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 
      в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
      Відповідно до з п. 48.3 ст. 48 Кодексу податкова декларація повинна містити обов’язкові реквізити, зокрема підписи посадових осіб платника податку засвідчені печаткою платника податку.
      Електронний підпис є обов’язковим реквізитом електронного документа, який використовується для ідентифікації автора та/або підписувача електронного документа іншими суб’єктами електронного документообігу.
      Отже, створення податкового документа в електронному вигляді здійснюється відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення з обов’язковим накладанням електронного цифрового підпису посадових осіб платника податків.
Переглядів: 668 | Додав: Aliiix | Теги: платникам податків, державна податкова служба, підприємництво | Рейтинг: 0.0/0