Четвер, 28.03.2024, 23:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 7
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзья сайта
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Мешканці Івано-Франківська задоволені життям у своєму місті
15:48
Мешканці Івано-Франківська задоволені життям у своєму місті
У Львові, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську та Хмельницькому абсолютній більшості населення подобається жити в своїх містах, свідчать результати дослідження, яке провела соціологічна група Рейтинг.

Як пояснили Корреспондент.net соціологи, більше задоволених проживанням у своєму місті серед жителів Тернополя (91% ), найменше - серед мешканців Хмельницького та Івано-Франківська (80 %). При цьому жителі цих міст також відзначилися найбільшою кількістю незадоволених своїм проживанням у місті, хоча таких респондентів налічується всього 2%.

На думку більшості мешканців Львова, їхнє місто є привабливим для туристів (61%). При цьому львів'яни менше за інших вважають своє місто тихим і затишним (13%), чистим і охайним (9%). Також тутешні городяни більше за інших вважають, що їхнє місто відіграє важливу роль у розвитку країни (21%), а також є політично активним центром (19%).

Якщо говорити про Тернополі, то, мо думку його мешканців, він є тихим, затишним і зеленим містом (59%), в якому проживає багато молоді. Значна кількість опитаних (42%) відзначають духовність і релігійність міста.

Разом з тим, третина місцевих жителів вважають своє місто чистим та охайним, а також оцінюють його як екологічно чистий, і цей показник значно відрізняється від інших міст. Соціологи відзначають, що в найменшій мірі тернополяни відгукуються про якість медицини та освіти (3%) , наявність "великих можливостей" (3%) і можливостей працювати і заробляти (7%) .

За даними Рейтингу, для жителів Чернівців найбільш важливою ознакою їх міста є гарна архітектура (63%) і наявність парків і скверів (56%), що поєднується з його багатою історією. Чернівці також оцінюють як духовний і релігійний місто (49%), в якому живуть доброзичливі, приємні люди (46%).

Більше ніж в інших містах, місцеві жителі відзначають можливості працювати і заробляти (20%), можливості для розвитку дитини (19%), а також якість освіти (15%) і медицини (13%). Разом з тим, чернівчани менше всіх вказують на невисоку вартість життя у своєму місті.

Опитування показало, що Івано-Франківськ для його жителів - це, насамперед, тихий і затишний місто (39%) з релігійним характером, в якому проживає багато молоді і доброзичливих, приємних людей. Близько чверті опитаних вважають своє місто безпечним для життя. Івано-Франківськ, як і Львів, вважає себе політично активним містом (17%).

Хмельницький на думку близько 40 % його жителів - це тихе, затишне місто з великою кількістю кафе, парків і скверів, де живе багато молоді. Для 15 % місцевих жителів невисокою є вартість життя, що є найвищим показником серед всіх досліджуваних міст.

Разом з тим, у Хмельницькому в найменшій мірі відзначають релігійність міста і дотримання традицій. На думку хмельничан, їх місто не є туристично привабливим (7%), про що свідчать найменші показники краси архітектури, наявності пам'яток, багатства історії міста.

"В очах молоді рідне місто - це осередок гарного відпочинку з великою кількістю кафе та кав'ярень, молоді, красивих жінок і цікавим культурним та спортивним життям", - констатують соціологи.

Велика кількість пам'ятників, парків і скверів, а разом з тим екологічність, чистота і охайність міст відзначають жителі середнього віку. Також для них рідні міста надають можливості для роботи, відпочинку та розвитку дітей.

Представники старших поколінь відзначають духовність і релігійність своїх міст , багатство історії і безпеку для життя.

Цікаво, що якщо респонденти були змушені виїхати на постійне місце проживання за кордон, то для більшості жителів Тернополя, Львова та Івано-Франківська найбільш привабливими країнами були б США, Канада і Німеччина .

Для жителів Чернівців та Хмельницька країною для виїзду № 1 стала б Німеччина, на другому місці - США. Також серед мешканців цих двох міст більше прихильників еміграції в Росію. Якщо респонденти були змушені виїхати на постійне місце проживання в інше місто місце України, то жителі Тернополя, Івано-Франківська та Хмельницького в першу чергу вибрали б Західний регіон, а також Київ і область.

А мешканців Чернівців більше приваблює столичний регіон, за ним - Західний і Південний. Львів'яни однаково погодилися б на переїзд в Київ або міста Заходу. Важливий і той факт, що, згідно з опитуванням, ті, хто визначився з місцем можливого переїзду в основному прагнуть виїхати за межі України.

Дослідження проводилося протягом 2012-2013 років серед населення Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького та Чернівців у віці від 18 років і старше. Вибіркова сукупність: 800 респондентів у кожному місті. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником, помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%.

Як повідомлялося, у рейтингу ООН, який визначив найщасливіші країни світу, лідирують Данія і Норвегія, тоді як Україна розмістилася на 87-му місці.
Переглядів: 1321 | Додав: Aliiix | Рейтинг: 0.0/0